Back to All Events

Dagworkshop Opstellen van je verlangen

In deze workshop staat jouw verlangen centraal. Stap voor stap gaan we contact maken met je (diepste) hartsverlangen.

Er wordt gewerkt vanuit de theorie van de meergenerationele psychotraumatologie, deze is ontwikkeld door Franz Ruppert.

Leven of overleven?

Er zijn momenten in je leven waarop je veel stress kan ervaren. Of dat je er merkt dat alles niet gaat zoals je zou willen. Dat er ‘iets’ je in de weg zit, wat ervoor zorgt dat jij je leven niet zo kan leven zoals je dat zou willen. Bij veel stress of bij overweldigende situaties ga je overleven in plaats van leven. Intern ontwikkel je een overlevingsstrategie, dit is je overlevingsdeel, om je (trauma)pijn te beschermen. Overlevingsdelen zijn bezig met overleven en niet met het realiseren van jouw verlangens. Sterker nog, ze werken belemmerend. Het contact met jouw hartsverlangen raak je hierdoor kwijt. Jouw hartsverlangen is een onderdeel van jouw gezonde deel.

Wil je de gevangene zijn van je verleden of de pionier van jouw toekomst? 

Spiegel-resonantiemethode

Paarden reageren instinctief op systemische energie. Door ons verlangen helder te krijgen en het woord voor woord op te stellen in de kudde, kunnen de paarden op een unieke en indrukwekkende manier laten zien welke onderliggende (systeem) dynamieken aan jouw verlangen ten grondslag liggen. Ieder door jou gekozen woord heeft een (onbewuste) betekenis en onder elk woord gaat een ervaringswereld schuil. Je ontmoet op deze manier je overlevingsdelen, je pijndelen en je gezonde delen. Het onzichtbare komt bij dit proces aan het licht en het niet niet gehoorde wordt gehoord. Door deze informatie word jij je bewust van je overlevingsdelen, wat je helpt om je gezonde deel te vergroten en te versterken. De eerste stappen voor het terug vinden van de regie over je leven, over de autoriteit in je eigen leven zijn, zodat jij een gezonde en autonome volwassene kan gaan worden, zijn na afloop van deze workshop gezet!

Laat het onzichtbare zichtbaar worden

Heling betekent niet dat de schade nooit heeft bestaan.
Het betekent dat de schade niet langer ons leven beheerst.

Maximaal aantal deelnemers is 6. Door te werken in een kleine groep kan de kwaliteit gewaarborgd blijven en kan iedereen aan bod komen om zijn verlangen op te stellen.

Kosten: 135 euro inclusief koffie/thee en lunch