Back to All Events

2-daagse cursus Rechtrichten


Deze 2-daagse cursus Rechtrichten is meer dan alleen je paard lichamelijk in evenwicht brengen. Uiteraard is het rechtrichtende buigingsarbeid, wat we zowel aan de hand als rijdend gaan uitvoeren, de rode draad van deze training. Maar ik ga je tevens helpen om je authentieke kracht terug te vinden, zodat jij je nog intenser met je paard kunt gaan verbinden. Ik geef je handvaten hoe je je mind kan recette naar gezonde en groeiende gedachtes, zodat je jezelf en je paard op alle niveaus kan laten groeien.

Deelname is met eigen paard. Mocht het lastig zijn om je paard mee te nemen, maar wil je toch graag aan deze training deelnemen dan is het huren van een schoolpaard van mij een optie. Je niveau is niet van belang, want ondanks dat het een groepscursus is, is er d.m.v. de privélessen voldoende ruimte om op je eigen niveau aan de slag te gaan.

Tijdens deze cursus leer je de 9 scheefheden van je paard herkennen waardoor je beter in staat zult zijn om meer doelgericht te trainen. Stijve ledematen leer je buigzaam te maken en korte spieren weer soepel.

Oefeningen die aan bod komen, uiteraard per ruiter afhankelijk, zijn zowel aan de hand als rijdend:

  • Lengtebuiging op de volte

  • Schoudervoor

  • Schouderbinnenwaarts

  • Travers/ Renvers

  • Appuyement

  • Werkpirouette

  • Halfsteps/piaff

Hierbij gaan we van uit dat de verschillende dressuuroefeningen er niet zijn voor de ruiter, maar voor het paard. Na behoefde van de groep zal er ruimschoots aandacht besteed worden aan wat de oefeningen inhouden, waarom ze dienen en hoe ze uitgevoerd moeten worden.

Tijden: 10.00 16.30 uur
Prijs: 275 euro, inclusief:
- 4 privélessen
- Intensieve groepsdynamiek
- Overheerlijke lunch op beide dagen
- Overnachting voor je paard
Locatie: De Maesberg in Arnhem
Trainer: Sonja Braafhart