WAT ZEGGEN ANDEREN

Ervaringen

"Voor ik bij Sonja kwam zat ik midden in een burn-out.
Lichamelijke en psychische klachten bestaande uit een laag energieniveau, hoge ademhaling, warrig in mijn hoofd, constant piekeren, niet kunnen genieten, geen keuzes kunnen maken, pijn in hoofd, nek, schouders. Kortom, ik voelde me zo ellendig.

De coachingssessies met paarden die Sonja aanging met mij waren zo fijn.
Sonja, een warme vrouw die een luisterend oor biedt, die perfect de kern weet te raken, een intelligente vrouw waarbij je je veilig voelt, die je, samen met de geweldige paarden, met weinig woorden en vol respect een spiegel weet voor te houden.
Sonja leest het gedrag van de paarden op dat moment en kan vervolgens uitleggen wat de paarden mij te zeggen hebben.
En wat deze paarden mij te zeggen hadden was zo waar. Een ervaring die ik nooit meer zal vergeten!

De sessies met Sonja hebben ervoor gezorgd dat ik de burn-out achter me heb kunnen laten. Ik voel me meer ontspannen als ooit tevoren, mijn energieniveau is weer goed, het gepieker is gestopt, de lichamelijke klachten zijn verdwenen, weet beter mijn grenzen aan te geven, weet wat goed voor me is en wat niet. Ik voel weer, ik leef!

Dank, Sonja, dank!" 

- SANDRA BROUWERS


"Een paar maanden gelden was je er voor mij, toen ik zoekende en onzeker was. Na ons gesprek ben ik me gaan verdiepen in het Vernieuwende Denken en de wet van aantrekkingskracht. Je hebt me zoveel hoop, vertrouwen en rust gegeven. Jij leerde mij het begin van een andere kijk op mindset. Voor mij ben jij het voorbeeld dat je je droomleven kunt creëren. Maar ook een voorbeeld in doorzetten, bevlogenheid en leven in het moment. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik je heb leren kennen en dat ik van je heb mogen leren. Zaadjes ontvouwen zich soms langzaam bij mij, heb veel puzzeltijd nodig, maar er gaat geen week voorbij zonder dat ik denk aan de leertijd bij jou. Ik ben soms hele periodes weg, maar je bent echt een inspirator en leermeester voor me. Dankjewel dat je op mijn pad bent verschenen. Je zit in mijn hart."

- MARIJKE WILLEMS


"Ruim 8 jaar gelden kwam mijn grote lieve, maar toch wel tikkeltje onstuimige merrie in ons leven. Dankzij Sonja heb ik het inzicht gekregen dat ze niet dominant en imponerend was, maar eigenlijk heel bang en op zoek naar iemand die haar de weg kon leiden. Doordat we met die ogen naar haar zijn gaan kijken, kunnen we nu lezen en schrijven met haar en hebben wij er een ontzettend fijn paard aan."

- MAUREEN RABEN-KLOMP


"Toen ik mijn eerste veulen 11 jaar geleden kocht als redelijk onervaren, volwassen geworden paardenmeisje, zocht ik naar begeleiding bij opvoeding en beleren van mijn grote trots. Na veel lezen en verdiepen, vond ik de website Sonja. Eerst heeft ze mijn paard op een hele fijne, duidelijke en rustige manier ingereden en waar het kon, ben ik het over gaan nemen. Dit was al een geweldig proces op zich, waar ik haar heel dankbaar voor ben. De vriendelijkheid en rust die Sonja voor mijn paard had tijdens het beleren, vond ik altijd erg mooi. Het zag er altijd zo moeiteloos uit.Daarnaast heb ik de lessen van Sonja als heel prettig ervaren, omdat zij erg goed duidelijk kan maken hoe iets kan voelen of hoe iets er uit zou moeten zien. In een beweging bijvoorbeeld, door hele beeldende vergelijkingen te maken. Ze heeft me ook alle ruimte en geduld gegeven om te leren voelen met mijn lijf en om met mijn paard meer een eenheid te worden tijdens het rijden. Ik ben er nog lang niet en heb nog zeer veel te leren maar elke les is weer een stap in de goede richting. Telkens komt er weer een stukje verfijning bij doordat Sonja me de juiste signalen kan laten voelen bij èn van mijn paard. Die verfijning hoop ik nog lang door te kunnen zetten. En door Sonja's holistische kijk naar mijn paard en naar mij als mens en ons als combinatie, heb ik daar alle vertrouwen in!" 

- SUSAN KOLSTER